MALZEMELER:
-1 kg pırasa
-3 soğan
-3 diş sarımsak
-Yarım bardak zeytinyağ
-1 kaşık salça
-Yarım demet maydanoz-dereotu
-1 çay kaşığı toz şeker
-limon
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.
2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.
3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).
4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.
5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek
dökülür.
KISA BİLGİ:
Pırasa idrar çoğaltan bir sebzedir. Şalgam idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.
EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı)
Çarşamba, Eylül 19, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Çarşamba, Eylül 19, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder