MALZEMELER:
-6 adet içli iri enginar
-Yarım kaşık un
-2 limon
-3 patates
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
2- Saplar dibinden kesilir.
3- Fazla derinleşmeden soyulur.
4- İçleri kaşıkla çıkarılır.
5- Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için).
6- Servis tabağına alınıp zeytinyağ ve limon gezdirilir.
7- Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur.
8- Zevke göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.s. ile).
KISA BİLGİ:
Enginar sindirimi kolay bir sebzedir. Ancak şeker hastaları yememelidir.
ENGİNAR SALATASI
Cuma, Eylül 21, 2007 | Etiketler: Kategorilenmemiş |
This entry was posted on Cuma, Eylül 21, 2007 and is filed under Kategorilenmemiş . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder