(Fasulye, nohut, barbunya, mercimek)
MALZEMELER:
-2 bardak kuru sebze (baklagiller)
-500 gr. kuşbaşı et (koyun, süt danası)
-2 soğan
-2 kaşık yağ
-2- 3 domates veya 1 kaşık salça
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır.
2- Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.
3- İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur, soyulmuş ve doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.
4- Su konup pişirilir (2 bardak).
5- Süzülmüş kuru sebze ile üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilip pişirilir.
6- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.
ETLİ KURU SEBZELER
Çarşamba, Eylül 19, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Çarşamba, Eylül 19, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder