MALZEMELER:
PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
-6 patlıcan
-1 kaşık un
-1 kaşık yağ
-2 kaşık kaşar peyniri rendesi
-1 su bardağı süt
-1 avuç maydanoz
-Tuz, karabiber
KEBAP İÇİN:
-1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
-2 soğan
-2- 3 domates
-2 kaşık yağ
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
HÜNKAR BEĞENDİ
Çarşamba, Eylül 19, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Çarşamba, Eylül 19, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder