MALZEMELER:
-6 patlıcan
-3 domates
-4- 5 sivri biber
-1 demet maydanoz
-750 gr. yoğurt
-3 diş sarımsak
-2 kaşık yağ
-1 çay kaşığı kırmızı biber
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Patlıcanlar ucundan başlanarak ocakta çevire çevire közlenir.
2- Kabuklar soyulup incecik kıyılır.
3- Domates, biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır. Tuz atılır.
4- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir.
KISA BİLGİ:
Çaydaki tanen, yiyeceklerdeki denir. birleşiklerinin kullanılmasını engelliyor. Onun için yemekten hemen sonra çay iç memelidir. Aksi halde anemiye kadar giden kansızlık olabilir.
MAMZANA
Cuma, Eylül 21, 2007 | Etiketler: Kategorilenmemiş |
This entry was posted on Cuma, Eylül 21, 2007 and is filed under Kategorilenmemiş . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder