MALZEMELER:
-4 katı pişmiş yumurta
-4 yaprak jelatin
-10 dilim Macar salamı
-3- 4 küçük salatalık turşusu
-2 su bardağı et suyu (yağsız)
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Ilık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır.
2- Yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (Yumurta sarılarını dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.)
3- Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3- 4 saat).
4- Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir.
KISA BİLGİ:
Vücudumuzdaki damarları uç uca eklemek kabil olsaydı 560000 km'yi bulurdu.
ORDÖVR
Cuma, Eylül 21, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Cuma, Eylül 21, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder