MALZEMELER:
-350 gr. yağsız dana kıyma
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı un
-Tuz, karabiber
-Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
-Yarım su bardağı nohut
-1- 5 su bardağı yoğurt
-Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
-Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
1- Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.
3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.
4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır.
5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir.
Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.
YUVARLAMA (Aydın’dan)
Çarşamba, Eylül 19, 2007 | Etiketler: Kategorilenmemiş |
This entry was posted on Çarşamba, Eylül 19, 2007 and is filed under Kategorilenmemiş . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder