MALZEMELER:
-Yarım kg. havuç
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-2 soğan
-Yarım kg. yoğurt
-2 diş sarımsak
-1 avuç maydanoz yaprağı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Havuç kazınıp rendelenir.
2- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır.
3- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir.
4- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.
Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz.
KISA BİLGİ:
Havuç mide için çok faydalıdır. Mide konuşabilse hep havuç dermiş. Havuç, vücutta A vitaminine dönüşen Karoten yönünden zengindir. Havuç göz ve cilt sağlığı için faydalıdır.
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ EZMESİ
Perşembe, Eylül 20, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Perşembe, Eylül 20, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder