MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-1,5 çorba kaşığı yağ
-1,5 çorba kaşığı un
-1- 2 soğan
-3 patates
-1 bardak süt
-1 yumurta sarısı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır. Biraz daha çevrilir.
2- Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
3- Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.
4- Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.
5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not:
1) İstenirse üzerine kuru nane serpilir.
2) Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.
KISA BİLGİ:
Patateste C vitamini kabuğa en yakın yerdedir. Bu bakımdan ince soyulmalı, ucuz ve kabuk yüzeyinin fazla oluşu dolayısıyla küçük patates satın alınmalıdır.
PATATES ÇORBASI
Çarşamba, Eylül 19, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Çarşamba, Eylül 19, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder