MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-3 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı yağ
-4- 5 soğan
-1 bardak süt
-1 yumurta sarısı
-1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur.
2- Un konur, biraz daha karıştırılır.
3- Et suyu ilavesi ile pişirilir.
4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
5- Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır.
6- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
KISA BİLGİ:
Soğan idrar çoğaltıcı bir sebzedir. Ayrıca soğanın mühim bir antibiyotik etkisi vardır.
SOĞAN ÇORBASI
Çarşamba, Eylül 19, 2007 | Etiketler: Kategorilenmemiş |
This entry was posted on Çarşamba, Eylül 19, 2007 and is filed under Kategorilenmemiş . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder