MALZEMELER:
-6 adet orta büyüklükte patates
-3 adet havuç
-500 gr. yoğurt
-Yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
-3- 4 diş sarımsak
-Tuz-kırmızı biber (istenirse)
-1 su bardağı maydanoz yaprağı
YAPILIŞI:
1- Patatesler yıkanır, haşlanır, soyulur, rendelenir.
2- Havuçlar kazınır, doğranır, az su ile haşlanır, iyice ezilir.
Patatese katılır.
3- Tuzla dövülmüş sarımsak, yoğurt, sıvı yağ, kırmızı biber ilave edilir, hepsi karıştırılır.
4- Tabağa alınıp yıkanmış maydanoz yaprakları ile süslenir.
KISA BİLGİ:
Her gün şu besin gruplarından yeteri kadar yiyiniz:
1- Süt ve sütten yapılan yiyecekler
2- Et, yumurta ve baklagiller
3- Sebze ve meyveler
4- Ekmek, hububat, şeker ve yağ
YOĞURTLU HAVUÇLU PATATES SALATASI
Perşembe, Eylül 20, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Perşembe, Eylül 20, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder