MALZEMELER:
-1 su bardağı tahin
-2 limon suyu
-Yarım kahve fincanı zeytinyağ
-2 kahve kaşığı kimyon
-3 diş sarımsak
-1 kahve kaşığı tuz
-1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
YAPILIŞI:
1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.
2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)
3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.
KISA BİLGİ:
Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanaması) ve gut
hastalığı için faydalıdır. Yemeklere soğanla birlikte 2- 3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem de lezzetinden yararlanabilirsiniz.
HİBEŞ (Antalya’dan)
Perşembe, Eylül 20, 2007
|
Etiketler:
Kategorilenmemiş
|
This entry was posted on Perşembe, Eylül 20, 2007
and is filed under
Kategorilenmemiş
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder